Tratamente Speciale

Up to you!

BALVANYOS PAMANT VULCANIC
Tratamentele noastre speciale!

MOFETARIU
Oxigenarea intregului organism/ Intarirea inimii

In munte se desfasoara si in prezent fenomene post-vulcanice, iar unul dintre acestea o reprezinta Mofetele, emanatii de gaze carbogazoase, iar unele, si sulfuroase.

Mofetele din acest tinut au inceput sa fie captate cu secole in urma. Satenii construiesc si azi in jurul mofetei, chiar in pivnitele lor, bazine de lemn sub forma de amfiteatre si ofera sedinte de mofeto-terapie pentru consatenii loc cu dureri de picioare, genunchi sau sold.
Mofetariu la Balvanyos Grand Hotel este o asemenea facilitate, intr-un mediu controlat si supravegheat. Coborarea spre sursa de gaz de pe fundul amfiteatrului se face treptat si doar pana la un nivel maxim admis, intr-un interval de 20 de minute. Senzatia este deosebit de placuta, moleculele de gaz trec prin haine si piele, iar din cauza dilatarii capilare, picioarele se incalzesc imediat.

In atmosfera concentrata de bioxid de carbon organismul lupta pentru oxigen, crescand astfel frecventa respiratorie si inima se intareste. Mofeta este o binecuvantare pentru vasele de sange si bolile circumscrise lor, fiind superioara oricarui vasodilatator. Efecte benefice sunt si asupra pielii si mofeta reprezinta o sursa inestimabila de sanatate.
Transportul de oxigen catre toate tesuturile, inclusiv catre creier, duce la cresterea performantelor intelectuale. Pentru sportivi sau alte grupuri interesate, experienta poate fi un „antrenament” in conditii dificile. Exista o observatie interesanta la scriitorii si pictorii care frecventeaza mofetele locului, acestia marturisesc adevarate „explozii” de inspiratie cu fiecare noua vizita. Mofeta merita incercata!

AQUA MINERALIS
Sursa de sanatate pentru inima/ Beneficii pentru piele

Bine ati venit pe taramul apelor minerale! In Balvanyos e atat de multa apa minerala, spun localnicii, incat e mai greu de gasit apa dulce atunci cand sapi o fantana. Emanatiile de bioxid de carbon barboteaza apa din subteran si apoi apar la suprafata bolborosind. Spaul dispune de sursa de apa minerala pentru bai. Nu e gresit daca o numim „mofeta umeda”.
Cel mai important efect al acestora este dat de bioxidul de carbon care favorizeaza si dizolvarea in apa a altor elemente din sol: fier, calciu, magneziu, sodiu, etc
Bioxidul de carbon produce un micromasaj la nivelul pielii, dar are si capacitatea de a se resorbi prin piele producand vasodilatatie. Efectul simultan de rece (apa) si cald (bioxid de carbon), insumat, rezulta intr-o senzatie de caldura chiar daca temperatura acestor ape nu este ridicata si fluxul sanguin creste. Aceste ape au avantajul de a „repara” arterele inimii, pe care fumatul, colesterolul in exces sau stresul le face sa fie din ce in ce mai inguste. Apele intensifica si procesul natural de formare a sangelui. Pentru piele, aceste ape sunt un adevarat „ elixir al tineretii”.

TERRA MAGICA – 45 min Lei 160/4 pers. Lei 135/3 pers.
Detoxifiere/ Remineralizare/ Piele hidratata/ Lei 120/2 pers. Lei 100/1 pers.
Revigorare a intregului organism

Aducem impreuna traditii de detoxifiere arabe stravechi, prin faimosul „Rasul” sau „Serail Mud Chamber”, si resurse naturale locale de vindecare recunoscute de veacuri, intr-o facilitate spa in varianta cea mai actuala, pentru a va oferi o experienta greu de egalat.
Amestecam Argila Albastra din Campia Transilvaniei, cu adevarat unica prin bogatia de minerale, cu Apa de izvor proaspata din aria Balvanyos, pentru a creste si mai mult proprietatile extraordinare de mineralizare ale acesteia. Argilele sunt dintotdeauna sinonimul purificarii si exfoliaza pielea eficient. Adaugam si cateva picaturi de ulei esential de Pin, un excelent remediu pentru epuizarea fizica si nervoasa, iar aroma de padure o veti lua cu voi pentru mult timp.
Terra Magica este un tratament exceptional, pe care puteti sa-l incercati cu partenerul sau cu un grup de pana la patru prieteni. Este cel mai probabil o experienta pe care nu ati mai trait-o impreuna. Va acoperiti corpurile in pasta de argila gata preparata, si apoi leneviti in atmosfera blanda de vapori purificatori.
O traire intens senzoriala! Iar in final, o ploaie ce cade din tavanul incaperii va spala nu numai de namol, dar si de toate grijile. La sfarsit va veti simti infinit de calmi, cu toti muschii relaxati , iar pielea devine de catifea. Un masaj lung dupa aceasta experienta, e cea mai